Over ons

Arjan van Dam

Na mijn studie Psychologie van Arbeid en Gezondheid ben ik werkzaam in de re-integratiebranche geweest: van consulent, arbeidsdeskundige, trainer, coach tot stafmedewerker. In 2008 heb ik Fidare opgericht om mij meer te kunnen bezighouden met mijn passie: er aan bijdragen dat mensen weer meer plezier in hun werk hebben, waardoor de prestaties uiteindelijk ook weer omhoog gaan. Dit kan onder ander door meer nadruk te leggen op een lerende houding. Ik geef hierover managementtrainingen, coach groepen, houd lezingen en ontwikkel cursussen. Daarnaast coach ik vanuit dit gedachtengoed en ben ik bezig als buitenpromovendus om onderzoek te doen naar het effect van de verschillende doelorientaties.

Renate van Halen

Na mijn opleiding toegepaste huishoudwetenschappen heb ik jaren gewerkt in de werving en selectie- en in de re-integratiebranche als coach, bemiddelaar en trainer. Ook heb ik enkele jaren gewerkt in de volkshuisvesting als projectcoordinator en accountmanager. Wat mij interesseert is de relatie tussen mens en organisatie, en hoe mensen hun passie en talenten kunnen inzetten op het gebied van werk. Naast het geven van individuele of groepstraining en coaching op het gebied van werk, neem ik beroepskeuzeonderzoeken af en studeer ik psychologie aan de Open Universiteit in Amsterdam.

De uitgangspunten waar wij mee werken

Leerdoelen

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen die meer gericht zijn op leren minder angstig zijn, zich prettiger voelen, meer risico’s durven te nemen, leren van hun fouten, beter leren en daardoor succesvoller zijn. Degenen die zich vooral op prestaties richten, zijn gespannener, voel zich minder prettig, vermijden risico’s en fouten, leren minder en zijn daarom minder succesvol.

Motivatie

De motivatie op een optimaal niveau houden is een belangrijk onderdeel van werken in het algemeen en zeker bij het zoeken naar werk. De methodiek die Fidare heeft ontwikkeld is gebaseerd op twee aannames: je gaat pas iets doen als je denkt dat het je wat oplevert en pas wanneer je voldoende vertrouwen in eigen kunnen hebt. Deze methodiek wordt inmiddels succesvol toegepast bij reintegratiebedrijf Agens.