Boeken

De kunst van het falen

Dit boek gaat over dat iemand die leergericht is, beter gedijt in deze samenleving dan iemand die prestatiegericht is. Hij levert namelijk dezelfde of zelfs betere prestaties en heeft bovendien meer plezier in wat hij doet, is vasthoudender. 

Waar komen deze inzichten vandaan? Hoe werkt het precies? Dit boek gaat in de psychologische keuken op zoek naar de antwoorden, zonder daarbij de praktijk van alledag uit het oog te verliezen.

Paperback, 240 blz.
Ambo | Anthos, 2009

Boek: Bestel hier

E-book: Bestel hier

Gevangen in nooit genoeg

Iedereen heeft een Mensje Nooitgenoeg – die altijd meer wil – in zich. De een heeft er alleen beter mee leren omgaan dan de ander.

Mensje Nooit genoeg heeft schitterende dingen op zijn naam staan. Zonder hem waren er geen immense kathedralen gebouwd, was er geen Nachtwacht geschilderd en hadden de zeven wereldwonderen, waarvan alleen de piramiden nog over zijn, nooit bestaan. Maar door Mensje Nooit genoeg zitten ook veel mensen overspannen of opgebrand thuis of gaan gebukt onder dagelijkse stress op hun werk. Ook zijn de leeggeviste oceanen, vervuilde rivieren en zelfs de opwarming van de aarde het werk van Mensje Nooit genoeg.

In dit boek neem je een diepe duik in de psyche van Mensje Nooit genoeg. Waar komt zijn onblusbare drang vandaan? Welke psychologische processen zitten achter het ontembare verlangen? Maar ook wat je kunt doen om beter met Mensje Nooit genoeg om te gaan?

Paperback, 160 blz.
Kok Boekencentrum, 2024

Bestellen:

Boek: Bestel hier

E-book: Bestel hier