Berichten

Workshop van Fidare op de Learning Lane!

Donderdag 25 augustus om 14.00 uur verzorgt Fidare een workshop met het thema: de betekenis van succes in organisaties.De Learning lane is een 2-daags Zomerfestival voor en door professionals waar kennis delen centraal staat op het gebied van HRD, P&O, training, opleiding, coaching, organisatieontwikkeling en -advies. Zie ook www.learninglane.nl

Training Fidare rol in mobiliteitcentrum universiteit Utrecht

In het voorjaar is de training "stellen van Leerdoelen" gegeven aan de medewerkers van het mobiliteitscentrum en enthousiast ontvangen!

Fidare in Zuid Afrika

In samenwerking met Gera Noordzij van de Erasmusuniversteit Rotterdam is in Kaapstad een Leerdoelentraining gegeven aan de medewerkers van Job Realization South Africa.

Fidare op Symposium Fout, Beter, Best

Fidare verzorgt 1 maart een workshop op dit symposium voor managers en professionals, georganiseerd door de afdeling Organisatiewetenschap aan de VU, over de nieuwste wetenschappelijke projecten en inzichten als het gaat om omgaan met fouten.

Lezing woortblind

Op 22 januari 2011 zal psycholoog Arjan van Dam de theorieen uit zijn boek "De kunst van het falen" vertalen naar de praktijk van mensen met dyslexie. Organisatie door Woortblind Netwerk Volwassenen met Dyslexie. Meer informatie:

Online cursus goede voornemens

Vanaf december 2010 kun je je bij het Maandblad Psychologie inschrijven op de door Fidare ontwikkelde cursus "Goede Voornemens". In een aantal stappen neemt Arjan van Dam met je door hoe je door middel van het stellen van leerdoelen je goede voornemens in 2011 kunt laten slagen!

Faalangst in bibliotheek Schaijk

Dinsdagavond 19 oktober verzorgt psycholoog Arjan van Dam om 20.00 uur in de bibliotheek van Schaijk een lezing over faalangst bij kinderen. In deze lezing gaat hij in op vragen als: Aan wat voor soort gedrag herken je faalangst bij kinderen? Hoe ontstaat faalangst bij kinderen? En wat kun je er als ouders aan doen?

Lezing universiteit Leiden

De faculteit der Sociale Wetenschappen organiseert op 4 juni 2010 een congres voor afgestudeerde psychologen. Fidare is gevraagd een lezing te verzorgen waarin onderbouwd wordt waarom mensen die willen leren in het voordeel zijn ten opzichte van mensen die vooral willen presteren. Uit diverse onderzoeken blijkt namelijk dat zij even goede of zelfs betere prestaties leveren en bovendien meer plezier hebben in wat zij doen en vasthoudender zijn. Ook zijn ze minder bang om fouten te maken en durven ze vaker risico's te nemen.

Artikel in maandblad Reïntegratie Meer succes door fouten durven maken

In het artikel licht psycholoog Arjan van Dam toe waarom reïintegratiebedrijven weinig succesvol zullen zijn als zij zich alleen maar richten op de prestaties bij het zoeken naar werk. Zij zouden mensontwikkelbedrijven moeten zijn, waarbij het willen leren gestimuleerd wordt. Dit geeft namelijk bewezen resultaten bij het zoeken naar werk.

Tweede druk De Kunst van het Falen

De tweede druk van De Kunst van het Falen is verschenen! Na de eerste druk in september 2009 is nu de tweede druk uit. Er zijn geen wijzigingen doorgevoerd. Het enige verschil is dat op de achterflap nu twee quotes (van Intermediair en Psychologie Magazine) staan.

Training De Kunst van het Falen is uit

Training over het beter leren omgaan met faalervaringen. Hoe kun je zo omgaan met faalervaringen dat ze een bijdrage aan je succes leveren?

Fidare werkt mee aan PEP

PEP (Personal Empowerment Program) is een digitaal programma dat werkzoekenden ondersteunt bij het vinden van werk. Het wordt ontwikkeld door ITPreneurs. Vrijdag 2 oktober is het in Rotterdam gepresenteerd. Meer over PEP is te vinden op www.mijnpep.nl.

Recensie Loopbaanparadox

De eerste recensie van de Kunst van het falen is binnen! De laatste nieuwsbrief van Loopbaanparadox is hier aan gewijd.

Artikel in NRC.Next

Terwijl ik over de heuvels van Corsica uitkeek interviewde Marte Kaan me over mijn boek. Haar artikel Falen is niet erg, het hoort bij je ontwikkeling verscheen in de NRC.Next van maandag 14 september. En niet alleen omdat mijn boek erin genoemd wordt vind ik dit een leuk en goed geschreven artikel.